Å få lån uten sikkerhet med aktive inkassosaker

Fordi banker tar sjanser når de gir lån uten sikkerhet, kan det bli en utfordring å få innvilget lån dersom det økonomiske ikke er på stell. Alt håp er imidlertid ikke ute, og det finnes løsninger selv for de som sliter. Personer med mye gjeld kan med fordel sjekke ut Lindorff.no, som gir god råde på dette feltet.

Med aktive inkassosaker vil enkelte låneformidlere plent nekte å gi lån uten sikkerhet. De senere år har dessuten kravene blitt strengere, og kredittvurderinger blir bedre i håp om å forhindre at flere får gjeldsproblemer. Nordmenn har totalt sett over et hundretalls milliarder i gjeld, hvilket er en trend man selvfølgelig håper på å få snudd.

Vises ikke i kredittsjekk

En pågående inkassosak som fremdeles ikke har gitt betalingsanmerkninger vises ikke nødvendigvis i en kredittsjekk. Man bør for likevel få ryddet opp i disse før man søker om usikret lån. Opprydding er enklere når man enda ikke har fått betalingsanmerkninger, og det er lite smart å vente til senere når lånet uten sikkerhet har blitt innvilget.

Betalingsanmerkninger kan være vanskelig å bli kvitt, så det gjelder å komme disse i forkjøpet. I tillegg er det vrient å få lån dersom man har løpende anmerkninger. Selv om inkasso ikke vises på kredittsjekk, bør man melde fra om dem til låneformidler i søknad. På den måten kan finansselskapet finne fram til en passende løsning for låner.

Ta forholdsregler

Man skal alltid bruke omhu når man tar opp lån, og med løpende inkassokrav bør man vurdere hvorvidt det er gunstig å låne uten sikkerhet. Ettersom inkassokrav fort kan utvikle seg til betalingsanmerkninger, kan det hende man ikke får lån innvilget i de tilfeller låneformidler vet om forholdet. I en del tilfeller er dette det beste.

Inkasso har tross alt blitt sendt ut fordi man har misligholdt gjeld og regninger, hvilket får utlåners varsellamper til å lyse. Dersom man til tross for pågående inkasso likevel har kommet godt nok ut av en kredittsjekk til at en lånesøknad innvilges, gjelder det å få ryddet opp i økonomien så best som mulig. Slik blir nedbetaling av lån enklere.

Lån uten kredittsjekk

Til tross for oppfordring fra det offentlige, finnes det låneformidlere som ikke foretar kredittsjekk. Her gjelder det å trå varsomt, ettersom en kredittsjekk kan hjelpe den enkelte søker med å finne ut om vedkommende faktisk har god nok betjeningsevne. Skal man likevel låne hos en mindre streng låneformidler, gjelder det å gjøre seg kjent med det aktuelle selskapet.

Her må man finne ut om utlåner følger regler som gjelder for lånetilbydere i Norge, og om selskapet er registrert i Norge. Et lån uten sikkerhet er man juridisk pliktig til å betjene. Dersom noe skulle gå galt i forholdet til låneformidler, bør man være sikker på at selskapet man forholder seg til er lovlig.

Stå for egen kredittsjekk

Et tips er å kredittvurdere seg selv, bli kjent med egen kredittscore før man søker lån uten sikkerhet. Det finnes tjenester på nettet som tilbyr dette. Kredittinformasjon kan man få av kredittopplysningsbyråene, som er pliktig til å gi ut dette. Finner man så inkassosaker og betalingsanmerkninger som fortsatt gjelder, gjelder det å få bukt med disse.

Slik bedres egen kredittscore, hvilket gir bedre valgmuligheter og vilkår når man skal søke om lån uten sikkerhet. Det finnes en drøss med tilbydere som alle vurderer den enkelte søker ulikt, derfor skal man sammenligne flere tilbud før man tar en avgjørelse. Når man begynner å få tilbud fra selv de mest kravstore banker, er tingene igjen på stell.

Oppsummering

  • Man kan kredittvurdere seg selv
  • Viktig å forsikre seg om at lånet er håndterlig

I en del tilfeller går det an å få innvilget lån uten sikkerhet selv om man har inkasso å betale. Inkasso vises gjerne ikke på en kredittsjekk før man har fått betalingsanmerkning, men banken bør likevel vite om forholdet. På den måten øker man sjansen for å få lån man klarer å betjene, hvilket er kjempeviktig.